Speedad busschaufför...

Det är ett under att jag kom till skolan levande imorse. Det var en vansinnesfärd fram till Karolinska me buss 607. Vart gubben fått sin förarlegitimation ifrån kan man ju undra för jag tror jag hade kunnat göra det bättre själv...då bör det noteras att jag inte har nåt körkort ;) Först körde han som en snigel..växlade som en kratta för att sen gå total amok på gaspedalen och racea genom hela Solna. En stackars tant trilla av sin sits i nån kurva och klarade sig väl nätt o jämnt från en fraktur på lårbenshalsen.  SL upphör aldrig överraska en..

Igår var jag på väg till plugget igen och hade till och med gått upp tidigare för att hinna me en buss och tåg tidigare än vanligt. Bara för att jag skulle hinna byta om till klinik-kläder utan att stressa ihjäl mig. När vi kom till Karlbergs station blir vi stående ett tag och sen får vi höra av konduktören att en kvinna svimmat i en av vagnarna och att ambulans tillkallats. Reagerade väl inte så där jättestarkt förrän tågföraren en stund senare säger att det behövs en läkare eller sjuksjöterska snarast möjligt. Shit! Jag som trodde det var nån tant som svimmat av för tajt gördel eller nåt. Själv satt man där me anatomiboken, men kände att springa dit o säga att man var tandläkarestuderande termin ett inte skulle imponera på nån så jag satt snällt kvar.

Sen kommer vi till det som jag störde mig nåt så otroligt. Ambulanspersonalen kom efter en bra stund och när de väl dök upp så lunkade dom fram där på perrongen som om de hade all tid i världen. Where is all the action?! jag hade hoppats på lite ER-drama där läkarna springer me rockarna flygande efter sig ( så som vi gör i KI: s korridorer när ingen ser på) men nej nej..istället var det två sömngångare som släpade sig fram där. Tantstackarn lär ju ha hamnat i koma innan dom hann fram. Hoppas man aldrig svimmar på ett tåg...

upptäckte Huddinge-hoodens dolda pärlor en torsdagskväll...

Igår hade jag och några av mina kursare bestämt oss för att vi skulle gå på en Miss Li-spelning. Bör nämnas att jag inte visste vem hon var förrän någon vecka sen, men liveacts är alltid kul så jag hakade på. Smart som jag är hade jag vita tygskor på mig under dagen så på kvällen när regnet öste var det jag som var blöt upp till vristen. Men inget kunde sänka mitt humör och när vännen lånade ut både varma o torra socker och ett par dojor var kvällen räddad. Vi tog oss till folkets hus i Huddinge (!) hur beige låter inte det? ...med en stor måtta skepsis gick vi in i vad vi trodde var en lokal med upphöjd scen som vi skulle hoppa och dansa framför. Istället möttes vi av ett café och en rum med massa bord och kandelabrar me tända ljus o blommor och soft belysning...Riktigt hög mysfaktor, men rätt otippat när man ska se en liten röjigare artist.

Vi hittade i alla fall platser långt fram...så långt fram att hon och hennes band flertalet gånger vände sig om när vi klappade o diggade som mest. Det var en av de bästa spelningarna jag vart på just eftersom det var så litet, intimt och mysigt..hon rev av låtarna precis lika energiskt som de låter på skivan. Sen gjorde jag nåt jag aldrig brukar göra: jag köpte båda hennes album!!...ni kanske inte fattar det, men det är rätt stort..jag är så korrupt och illegal när det gäller musiknerladdning att jag inte trodde det fanns nån återvändo., men här sitter jag med två signerade miss Li-skivor :D

Lite surrealistiskt var det ändå att sitta där me äppelpaj o latte medan nån uppträdde, en i vårt gäng lyckades däremot tjata till sig en starköl, men vi andra blev nog fulla bara av ångorna o värmen där inne.

Hennes musiker var helt otroliga, så grymma killar på saxofon, kontrabas o trummor. Gitarristen var också skön, men spelade inte så att han direkt stack ut. De körde lite solon och man satt helt mållös över hur skickliga de var. Rekommenderar starkt att se dom live medan de fortfarande har fötterna på jorden och tycker det är kul att spela!

skönaste var hennes mellansnack där hon berättade att de vart i Lund kvällen innan och käkat kebab och var lite dåliga i magen så om det var tvugna at springa mitt i så var det inte för att det var tråkigt att spela...vill man veta sånt? =)

image26

Elli aka Nåldyna

Igår fick jag ta två vaccinationssprutor...mindre kul...idag har jag ätit pannkakor med glass och drottningsylt...mer kul. Tydligen skulle den ena sprutan tas så ytligt som möjligt, men då skulle det också göra mest ont...hon fick in en fullträff (sa hon)...kul för henne, inte så roligt för mig.

Jag frågade om jag kunde träna som vanligt på kvällen och hon sa att jag skulle undvika att använda armen, men annars gick det bra. Boxercise utan arm? det kunde bli intressant...jag lydde (löd?) inte..idag får jag betala priset..hon visste nog vad hon pratade om trots allt...

Men det här är inte slutet, ytterligare nålstick väntar...nån som vill hålla handen?

Gapa stort!

Idag (läs torsdag) har jag gjort en tand. För er som inte vet så har någon fått för sig att jag är tillräckligt pålitlig för att släppas in i folks munnar. Yrket blir alltså tandläkare om jag inte råkar borra eller dra ut fel tand de kommande åren. Kanske borde man utfärda en varning redan nu?
Folk kniper igen munnen så fort man säger vad man pluggar eller så ser man hur skräcken sprider sig i deras ansikten. Jag kommer att vara snäll och frikostig me lustgasen, jag lovar.

Till mitt förfogande för dagens uppgift hade jag en degklump, ett skjutmått, en trämojäng och ett papper med mått (som man snabbt slutade följa). Låter lätt....är p*ssvårt! När vi aspirerande tandläkare satt och kämpade som bäst kunde man se hur teknikerna skrattade åt oss och pikade våra ineffektiva försök att skapa tänder av de oformbara degkuberna. Efter x antal timmar bestämde jag mig för att jag hade fått nog. Resultatet ses här nedan. Väntar nervöst på bedömningen...skala 0-5...undrar om man kan få minus?

                                       

182713-20


RSS 2.0