Mr Skull


Jag har nåt som inte du har jag har ett människohuvud, det har inte du..tralalalalala..

Imorgon har jag en tenta i kursen "Halsen & Huvudets deskriptiva och topografiska anatomi. Jag chansar på att ungefär noll kursare har tillgång till samma studiematerial som jag just nu. Medan de sitter och tragglar in alla kraniets ben, öppningar och kanaler utifrån en anatomiatlas sitter jag och fingrar på ett kranium som faktiskt suttit på en livs levande människa. Hur sjukt är inte det?! Behövde inte ens styckmörda någon för att få tag på den.

Hur frestande det än är att sitta och rita och skriva på den ska jag försöka låta bli. Den är ju faktiskt lånad... >=)

image47

Tripp till sin city aka Uppsala

Till slut åkte jag dit. Hade velat fram och tillbaka i tre veckor och ändrat mig ungefär 156 gånger, men sen satt jag där tisdag natt och bokade tågbiljetten till Uppsala. Med det dåliga samvetets röst ringande i bakhuvudet. Tusan, jag hade ju både en muntlig dugga och en stor killertenta om mindre än två veckor. Vad tänkte jag med? Jo, jag tänkte att jag bara är ung en gång. Vem vet var jag och mina vänner befinner sig den här tidpunkten nästa år. Kan inte kallt räkna med att allt går som jag vill. Pengarna överfördes till SJ och jag satt spänt och funderade på hur jag skulle kunna klara mig utan gästleget.

Som student utanför Uppsala behövde man ju det för att få åtkomst till olika fester och events. Hade jag inte vart sån velpelle hade jag också haft det magiska kortet i handen, men men. Det var inte så mycket att göra åt det nu. Började packa väskan. Kom ihåg en av de mer rutinerade vännernas råd: tänk dig att du ska ha kläder på dig som du kan tänka dig att slänga sen. Jaha? Men om man ska på fest vill man ju va fin? Efter lite funderande blev det en kompromiss mellan funktionellt och uppklätt.

Onsdag morgon åkte jag iväg och missade därmed kvalborg. Efter en halvtimmes promenad genom staden kom vi fram till vad som kan liknas ett stort festivalområde. Möttes av en gräsplätt med tusentals studenter, livemusik och jag har nog aldrig sett så många systemkassar i hela mitt liv.

Kom på att jag själv nån vecka tidigare bestämt mig för att bli nykterist. Kunde kanske ha avlagt det löftet vid lämpligare valt tillfälle. Tänker inte skriva om hela valborg, men här kommer en liten sammanfattning.

1. Dagens återkommande mening " Världen är liten". Alla man känner är bekanta med någon annan man känner, oavsett hemstad och bakgrund. Konstaterades gång på gång utan hjälp av facebooks "mutual friends" - funktion.

2. Antal samtal och sms skickade och mottagna:  ca 1874...antal lästa och besvarade: 1584

3. Bästa raggningsstället: runt engångsgrillarna.
-raggningsfaktor på en skala från 0-10..14!
-desperationen och kåtheten lysande i killarnas ögon: samma faktor som ovan.

4. Ville du bli underhållen och se hundratals killar/män kastas mellan lyckorus och förtvivlan: gå till O' Learys och se matchen mellan Liverpool- Chelsea. Male bonding på högsta nivå

5. För att undvika pinsamma taxisituationer: Klubben BJ:s initialer stod inte för Blow Job, utan Birger Jarl.

6. Folkes Livs - vad skulle vi gjort utan detta som riktmärke

7. Bästa ljud: Vår PA-anläggning och förstärkare dunkandes finfint över hela studentvägen när en av grillfesterna hölls.

8. Bästa flashen: R som visade ALLA sina tatueringar gjorda mha bambu i Thailand oavsett dess placeringar... 

9. Alternativt yrkesval: relationsrådgivare...upptäckte mitt nya kall när jag hamnade mitt i ett triangeldrama när två för mig okända killar slog knut på sig själva för att vinna min väns gunst.

10. Bästa käk: Fläskkarrén jag stod och stekte i studentköket mitt i natten..

RSS 2.0