Lättförtjänta djungelvrål

I måndags såg jag Sound of Music på Göta Lejon me Barth. Vi kollade upp våra platser och sen slängde B extrabiljetterna.

Jag: varför slänger du biljetterna?

Barth: vad ska vi annars göra med dom?

Jag: vi kanske kan ge bort dom till någon

Barh: eller så kan vi sälja dom? (ser hur affärsmaninstinkten vaknar till liv)

Vi gav oss ut på söders gator och försökte hitta folk som såg ut som att de inte hade något att göra de kommande 4 timmarna. Riktade in oss på en kort asiatisk tjej som gick med en lång skandinavisk man.

Barth: är ni ett par?  (jobbig fråga om detta var deras första dejt)

Det förmodade paret: ehh...ja.

Barth o jag samstämmigt: bra! vi har två biljetter till teaterföreställning som börjar om tjugo minuter

Jag: ni kan få dom gratis (snäll)

Barth: ja, eller om ni vill kan ni typ få betala 20 kr för dom eller så. Vi har inga pengar till godis (slug)

Jag: alltså det är Pernilla Wahlgren och Tommie vad han nu heter som spelar

Helan o halvan tittar skeptiskt på varandra och sen skramlar asiatiskan fram 40 kronor i mynt och ger till Barth. Kändes som när man var 5 år och plingade på hos grannarna för att be om PET-flaskor.

Vi köpte godis för pengarna, dom djungevrålen var de godaste jag ätit i hela mitt liv.

image16

Pressveck..en hel vetenskap i sig

torsdag kväll och jag har bestämt mig för att göra något riktigt avancerat: pressveck. Bör nämnas att jag inte stryker så ofta. Plockar fram plagget som ska offras och trycker extra hårt med strykjärnet för att få fina markerade veck. Känner mig oerhört duktig och plockar upp byxorna för att beskåda mitt verk och upptäcker i samma stund att jag hade vänt dom ut och in. Pressvecken är inåtvända....stått o pressat på fel sida! Tar på sig dumstruten och inrättar sig i ett hörn...


Inte så kaxig längre..



Om det finns någon plats i Guiness rekordbok för sämsta kock så är jag en het kandidat. Tror jag om möjligt gjorde världens äckligaste smoothie imorse. Morgonpigg som jag var studsade jag upp o bestämde mig för att här skulle inte käkas gröt o mackor. Jag skulle minsann vara innovativ från den stund jag klev upp. Jag grabbade tag i handmixern och slängde i varenda frukt som vågade befinna sig i min närhet. Sen fick jag en snilleblixt och tänkte att jag nog skulle ta o göra den ett snäpp nyttigare så jag öste ner havregryn i denna färgglada sörja.

Slutresultat: jag har en noga välplanerad o beprövad tid för morgonrutinerna och det här kulinariska experimentet tog all min tid och jag blev inte ens mätt o belåten. Men hey, om ni känner för att testa det här så meddela mig gärna om er variant blir drickbar =D

RSS 2.0