nedräkning till frihetens timma..

Imorgon kl 16 kommer jag vara gladare än på länge. Då är terminens SISTA prov avklarat! Sitter o tokpluggar nu sista kvällen, men tyckte jag förtjänade en liten paus. Mitt icke existerande sociala liv de senaste veckorna har nått sin ände och jag kan äntligen träffa alla mina favoritsmurfar. Och vad är bättre än att fira sista skrivningen me lite bio på kvällen? =D Hoppas på att piratfilm nummer tre är lika bra som den första.

Nej, vill skriva massor, men tar mig i kragen och fortsätter korvstoppningen nu.
 


Explosiv start på dagen?

Var på det relativt nya jobbet häromdagen när en kille från Securitas ringde och sa att han skulle vara där om 8-10 minuter. Oinsatt i rutinerna tänkte jag att det var bäst att jag lydigt meddelade managern i butiken. Gick iväg på rast en stund och tyckte att det var lite kallt i personalrummet så jag bestämde mig för att stänga fönstret. Det fanns ett problem bara: ett fjäderfån hade satt sig på fönsterkarmen eller vad det nu kallas för och detta märkte jag inte förrän jag fick lite motstånd när jag drog i handtaget för att sluta igen fönstret. Pippifågeln gav i från sig ett kraxande och jag höll på att trilla baklänges. Sen börjar jag be om ursäkt till fågeln och en kollega kommer in och undrar vad jag håller på med. Bör noteras att han inte kunde se fågeln så han undrade väl vad fan den nya tjejen sysslade med. Stod och sa förlåt till ett fönster och skrattade om vartannat. Och nej, jag är ingen djurplågare även om jag aldrig har skrattat så mkt som när en fågel flög rakt in i ett fönster på en historialektion i gymnasiet. Läraren fick be mig att gå ut ur klassrummet om jag inte kunde hålla mig.

Hursomhelst när jag kom tillbaka såg jag en ung kille sittandes på en grå box/väska. Han var alldeles knallröd i ansiktet och svetten sprutade åt alla håll. Att döma av klädseln var detta securitaskillen om det inte bara var en snubbe som fått för sig att tjejer tänder på uniform och valt detta som vardagsklädsel......hmm..inte så troligt va?

Så jag frågade om det var något problem och han stammade fram att väskan skulle sprängas närsomhelst. Tvärstannade och tittade lite förundrat på honom.. han såg inte ut som någon terrorist och att spränga en klädbutik så där på en vardag verkade lite väl drastiskt...om man inte är väldans uttråkad.. Lite efter som man är trodde jag att han kanske skämtade, sen gick det upp för mig att han var seriös.

Tydligen så hade han en begränsad tid på sig att föra denna väska från en plats till en annan, om inte denna plan följdes minutiöst skulle väskan och innehållet demoleras. Min manager hade tydligen helt glömt bort att jag förvarnat om den vandrande "bomben" och nu höll den stackars stressade unga mannen på att få ett nervsammanbrott. Kopplade på mitt största leende och försökte småprata me honom för att lugna honom, men tror jag bara gjorde saken värre.

Men lite kul hade det ändå vart om den detonerat....nästa gång kanske

Kvällens låt

Sonique med " It feels so good "

Dagens snilleblixt " Undra om det finns en trappa som går upp också? "

På väg nerför trappan ut från en Wedinsbutik börjar snillet (jag) fundera på om affären har en trappa som leder upp till butiken också. Jag menar för de som vill vara lite hurtiga och ta till vara på vardagsmotionen. Tanken slår mig eftersom vi tagit rulltrappa upp, men inser i samma sekund som jag går nerför trappan att den ligger placerad två meter från ovanämnda rullis. Men det var för sent och kommentaren var redan kläckt. * tar på sig dumstruten och inrättar sig i ett hörn*

Dagens kunskap " en trappa som leder ner kan även användas för att gå upp för"

det är sant...man blir verkligen visare med åren....


15 seconds of fame

Gaaah! Jag har inte skrivit på evigheter och känner av abstinensen nåt så enomrt. Men jag har inte bojkottat bloggen, mest haft skrivkramp och tampats med ett dilemma. Hur personlig får man vara här? Vill ju skriva om lite allt möjligt o vara lite seriös ibland, men än så länge fortsätter jag nog flumma så får vi se vad som händer.

Idag var jag inne i stan med min gamle vän Bartholomeus.. Vi spatserade runt i ett dussintals butiker i jakten på en perfekt sko. Vi gick mil efter mil, slet av oss håret, korsförhörde expediter, men fick erkänna oss besegrade när vi efter mycket möda insåg att skoföretagen helt enkelt sänkt sin standard och slutat tillverka denna sko. Molokna gick vi där tomhänta utan bytet vi jagat så febrilt efter. Däremot har jag om möjligt hittat någon som är ännu svårare attt shoppa med än mig själv. 

Dagens lärdom:  hittar du en fin sko som du tycker om, köp 8 par. Du kan inte räkna kallt med att du nånsin kommer hitta likadana igen. It's a part of the conspiracy..

By the way kan jag inte sluta lukta på min handled...nu funderar ni säkert på om den enda skruven som satt stabilt har börjat lossa, men nej..helt knäpp har jag inte blivt..en ny doft har upptäckts. Sprayades generöst på inne på Åhléns City. Försökte neutralisera doftsinnet me kaffebönor som placerats ut, men eftersom jag är stark kaffemotståndare blev jag bara yr av att sniffa på gamla unkna bönor. Enda som talar emot att jag införskaffar doftmedlet är att den ligger i topp för nån lista..aja..så länge det inte står Paris Hilton på etiketten är jag nöjd.

Jag och Barth satt och lapade sol i kungsträdgården då den fridfulla tystnaden ( yeah right, jag tyst? ) stördes av dunka dunka musik från ett flak. Nyfikna apor som vi är reste vi oss upp och gick hypnotiserat mot ljudens källa, vilket visade sig vara ett kringåkande flak. Hmmm..för tidigt för studenter och dessutom har de väl bannlysts från att härja runt och leka vattenkrig me öl sen nåt år tillbaka tänkte vi.

Fascinerat studerade vi kottarna som skuttade på flaket och sjöng för fullt och en dj som scratchade skivor och hela stan fylldes av reggaerytmer. Gungade med ett tag innan vi insåg att en av kottarna var utrustade med en stor "fångarörligbildapparat" på axeln och vi insåg att vi hamnat mitt i en musikvideoinspelning. Ballt tänkte vi och fortsatte le som fånar. Vad göra? man kunde ju inte direkt vända om och gå, att börja dansa hade väl vart att overdo it lite, men där stod vi och blev fångade på bild. Gruppen/bandet/kollektivet eller hur de nu vill benämnas var inga mindre än "Svenska Akademin"

Lite kuligt sammanträffande med tanke på att när jag var på väg in mot stan hade fått ett sms från en polare som frågat om jag ville vara med i en musikvideo nu i helgen. Om det fortsätter i den här takten är jag så rutinerad nästa vecka att det blir jag själv som är the main act och letar statister till min video... dream on dreamer...(mycket bra låt av Donovan Frankenreiter för er som inte hört)

Denna dag har jag upptäckt att man tydligen kan få träningsvark i halsen också. Trodde inte man kunde få ont i halsen av att prata för mycket, känns som att jag borde ha passerat alla maximumgränser för hur mkt stämbanden tål på en dag, but apparently not...jag o Bartho diskuterade mycket intressanta saker, men dessa får jag berätta mer om imorgon. Ögonen har gått från runda till fyrkantiga till pentagonformade och jag börjar bli ordblind

Om ni inte somnat än så är ni varmt välkomna tillbaka snart då jag ska avslöja lite hemligheter om relationen mellan Venus och Mars


RSS 2.0